Tondach krovni prozor - novi element pametnog krova

Prirodno svjetlo ključan je element za postizanje ugodnog i zdravog prostora. Ako ste razmišljali o obnovi potkrovlja, preuređenje doma je idealna prilika za povećanje prirodnog dnevnog svjetla.

Dnevno svjetlo pogoduje boljoj koncentraciji i raspoloženju, pruža vizualno veći prostor što automatski povećava i komfort samog boravka u prostoru. Svjetlo je iznimno važno za čovjeka pa je stoga ključan element prilikom organizacije životnog prostora. Kako bi maksimalno iskoristili prirodno svjetlo u vašem domu pazite da namještaj ne blokira prozore, izbjegavajte teške i tamne zavjese, odaberite svjetlije boje zidova, te koristite staklena vrata i velike prozore gdje god možete.

Odličan način za dobivanje prirodnog svjetla su krovni prozori koji omogućuju dopiranje svjetlosti i u najtamnije kuteve prostorije. Krovni prozori mogu se ugraditi u potkrovlje stana, bilo da je riječ o nakošenom ili ravnom krovu. 

Postavljanje Tondach krovnih prozora uz Tondach crijep te pripadajuću sistematsku opremu, zagarantirana je kvalitetna ugradnja i kompatibilnost. 

 

10 razloga zašto odabrati Tondach krovne prozore

 

 VRHUNSKA TOPLINSKA IZOLACIJA

Poseban dizajn krovnih prozora omogućuje akumuliranje i održavanje topline u unutrašnjem prostoru tijekom zime, odnosno štiti od naglog hlađenja prostorije.

Sva stakla su vakuumirana i punjena Argonom čime se osiguravaju velike uštede toplinske energije i tako smanjuju računi za grijanje.

 VIŠE PRIRODNE SVJETLOSTI U PROSTORU 

 Budući da se otvor za ventilaciju nalazi u gornjem dijelu, efektivna površina ostakljenja   Tondach prozora približno je 6% veća od ostalih krovnih prozora prisutnih na tržištu. To   pridonosi boljem osvjetljenju prostorije, a znamo da je sunčeva svjetlost u unutrašnjim   prostorima važna za zdravlje, zadovoljstvo i produktivnosti ljudi.

 OPTIMALNA KOLIČINA ZRAKA U PROSTORIJI

Dobra ventilacija osigurava zdrav i ugodan životni okoliš stoga je važno da se osigura prikladna ventilacija u domu. Optimalna količina svježeg zraka u prostoriji smanjuje vlažnost zraka, reducira stvaranje kondenzacije te održava zdravu klimu.

 OSIGURANA EKONOMSKA UŠTEDA

Modernim dizajnom krovnih prozora pruža se adekvatna rasvjeta u unutrašnjosti potkrovlja što doprinosi racionalnijem korištenju sustava za grijanje i klimatizaciju. Tako se ostvaruje ekonomska ušteda zbog smanjene potrebe za električnom energijom.

 UGODNIJI BORAVAK U ZATVORENOM

Moderni krovni prozori optimalno su rješenje za svaki prostor jer osvjetljavaju interijer, prozračuju prostor potkrovlja te pružaju prekrasan pogled prema van. Uz vizualnu ugodnost u domu koja daje dojam prostranosti, krovnim prozorima i optimalnom količinom svjetlosti poboljšava se produktivnost, smanjuje se umor te se osigurava visoka kvaliteta života uz smanjenu potrošnju energije.

 ZDRAVA KLIMA U PROSTORU

Krovni prozori nisu samo izvor svjetla, nego i čuvari našeg zdravlja. Osim dodatne količine svjetlosti u prostoru, ugradnjom krovnih prozora osigurano je i zdravlje jer istraživanja pokazuju kako dnevna svjetlost povoljno utječe na fizičko, fiziološko i psihičko zdravlje ljudi.

 VISOKA NEPROPUSNOST

Inovativnim sistemima, modeli Tondach krovnih prozora omogućuju savršenu nepropusnost zraka, vode i vjetra te osiguravaju trajnost prozora. Uporabom dodatnih brtvi, ovaj sustav omogućuje kvalitetno brtvljenje kod ponovnog otvaranja i zatvaranja krila te olakšava ugradnju krovnog prozora.

 FUNKCIONALNOST - ručka u donjem djelu prozora

Postavljanje ručke na donjoj strani pruža udobnost pri korištenju prozora. Ručka na dnu prozora omogućuje čvrsto zatvaranje prozora ili postavljanje okvira u dva položaja, ostavljajući prazninu između okvira i kutije prozora kako bi svjež zrak ulazio u prostoriju. Također, osigurano je jednostavno rukovanje jer je ručka opremljena s dva stupnja mikro otvaranja.

 TRAJNOST

Kvaliteta krovnih prozora osigurana je već u procesu proizvodnje jer su prozori izrađeni od drveta bora, koje je vakuumski impregnirano i presvučeno akrilnim lakom. Osim toga, donji kutovi krila prozora na sebi imaju plastičnu zaštitu (vodilicu) kako bi se spriječilo oštećenje rubova krila prozora prilikom zatvaranja.

 10 GODINA JAMSTVA

Dugogodišnje iskustvo poslovanja naučilo nas je koliko je korisnicima važno jamstvo na kupljeni proizvod. Iz tog razloga, odabirom Tondach krovnog prozora osiguravamo vam jamstvo od 10 godina. Wienerberger je vaš pouzdan partner za gradnju

 

Tondach SmartPro

 SmartPro_print.jpg                                                                                                                                                                                                            

 

 

Sistem s povećanom zaštitom od provale (protuprovalno staklo u skladu s europskim protuprovalnim zahtjevima RC 2 N, klase II, prema EN. Mogućnost podešavanja ventilacije, a bijeli premaz na okviru pruža dodatnu zaštitu od vlage. Dizajniran je za prostorije koje s vremena na vrijeme imaju periode povećane vlažnosti (kuhinja, kupaonica). Zahvaljujući tri sloja poliuretanskog laka zahtijeva minimalno održavanje tijekom uporabnog vijeka. Visokokvalitetno borovo drvo ljepljeno je u slojevima, te vakumski impregnirano. Inovativnim sustavom, prozor je zaštićen od mogućih lomljenja: udaranja vrha prozora, pomicanja drške korištenjem alata, uklanjanje stakla na prozoru, lomljenje stakla.Pametni prozori s energetski štedljivim protuprovalnim staklom.

 

SVOJSTVA

— Okvir prozora standardne debljine i ojačane strukture sa zaštitom od provale

— U-vrijednost prozora: 1,3 W / m2 K

— U-vrijednost ostakljenja: 1,0 W/m2 K

— Protuprovalno termo staklo: 1,0 W/m2 K

— Akustična izolacija: 35 dB

— Stakla punjena inertnim plinom: argon

— Ventilacija: do 49 m³/h

— Ručka: elegantna

— Broj brtvi: četiri

— Troslojno lakirani poliuretanskim lakom u bijeloj boji

— 10 godina jamstva na prozor

 

 

Tondach Energy+

 Energy_Proprint.jpg                                                                                              

 

Prozor sa staklom visoke energetske učinkovitosti te vrhunskih protuprovalnih svojstava.

Sistem s povećanom zaštitom od provale (protuprovalno staklo u skladu s europskim protuprovalnim zahtjevima RC 2 N, klase II, prema EN 1627). Mogućnost podešavanja ventilacije, te ne zahtijeva dodatnu zaštitu. Inovativnim sustavom, prozor je zaštićen od mogućih lomljenja: udaranja vrha prozora, pomicanja drške korištenjem alata, uklanjanje stakla na prozoru, lomljenje stakla. Drveni okvir premazan je slojem ekološkog akrilnog laka u prirodnoj boji, visokokvalitetno borovo drvo ljepljeno je u slojevima, te vakumski impregnirano.

 

SVOJSTVA

— Okvir prozora standardne debljine i ojačane strukture sa zaštitom od provale

— U-vrijednost prozora: 1,3 W / m2 K

— Protuprovalno termo staklo: 1,0 W/m2 K

— Akustična izolacija: 35 dB

— Stakla punjena inertnim plinom: argon

— Automatsko podešavanje ventilacije prostora: do 49 m³/h

— Ručka: elegantna

— Broj brtvi: četiri

— 10 godina jamstva na prozor

 

Tondach Project

Project_RW_print.jpg                                    

 

Moderan krovni prozor Tondach sa standardnim termo staklom.

Popularan dizajn prozora sa zglobom na sredini visine prozora sa energetski učinkovitim staklom. Dodatno je zaštićen aluminijskim profilima otpornim na vremenske utjecaje i UV zračenje. Drveni okvir premazan slojem ekološkog akrilnog laka u prirodnoj boji, a visokokvalitetno borovo drvo ljepljeno je u slojevima, te vakumski impregnirano.

 

SVOJSTVA

— U-vrijednost prozora: 1,3 W / m2 K

— U-vrijednost ostakljenja: 1,1 W / m2 K

— Akustična izolacija: 32 dB

— Stakla punjena inertnim plinom: argon

— Ručno podešavanje ventilacije: do 31 m³/h

— Ručka: standardna

— Broj brtvi: dvije

— 10 godina jamstva na prozor

 

Tondach Comfort

 Comfort_print.jpg  

 

Kvalitetan proizvod i pristupačna cijena!

Ručno podešavanje protoka zraka, energetski učinkovito staklo, te je dodatno zaštićen aluminijskim profilima otpornim na vremenske utjecaje i UV zračenje. Drveni okvir premazan slojem ekološkog akrilnog laka u prirodnoj boji, visokokvalitetno borovo drvo ljepljeno je u slojevima i vakumski impregnirano.

SVOJSTVA

— U-vrijednost prozora: 1,3 W / m2 K

— U-vrijednost ostakljenja: 1,1 W / m2 K

— Akustična izolacija: 31dB

— Stakla punjena inertnim plinom: argon

— Ventilacija: do 20 m³ / h

— Ručka: standardna

— Broj brtvi: jedna

— 5 godina jamstva na prozor

 


Ispis   E-mail